Szeptember 12-én jön az új iPhone?

A következő iPhone szinte biztosan bemutatásra kerül szeptember 12-én. Az Apple meghívókat küldött ki az eseményre Cupertino-i központjába. Szeptember az az időszak, amikor hagyományosan az új iPhone modelleket bemutatták a karácsonyi szezon előtt. Ahogy eddig sem, most sem árulta el az Apple, hogy mi várható.

A Bloomberg iparági elemzője, a Ming-Chi Kuo információi szerint az összes új modell átveszi az aktuális X-modell dizájnját. A cég három különböző méretű képernyőt dob piacra.

Az olcsóbb modell 6.1 hüvelykes (15.5 cm) kijelzőt kap. Ellentétben a több mint 1000 eurós iPhone X-el, LCD-képernyő helyett inkább az OLED technológiát használnák, és a keret alumíniumból készül rozsdamentes acél helyett. Frissítik az iPhone X 5.8 hüvelykes változatát és egy nagyobb verzió is lesz, átlója mintegy 6,5 hüvelyk (16,5 cm). Az iPhone X arcfelismerője, a FaceID minden ujjlenyomat-érzékelőt levált.

Az Apple az iPhone X-szel az ipari szkepticizmus ellenére sikerült ismét jelentősen megnövelnie az árat (1000 dollár vagy euró). Az iPhone X az elmúlt negyedévben az egyik legkedveltebb modell volt. Eközben több versenytárs a Samsungtól a Huaweiig hasonló modelleket készített ebben az árkategóriában. Az iPhone messze a legfontosabb Apple termék, és a csoport bevételeinek mintegy kétharmadát adja.

Az iPhone készülékeken kívül az okosóra új generációjának bemutatása is várható. A “9to5Mac” bépg számolt be csütörtökön arról, hogy az óra kap egy nagyobb képernyőt. A “9to5Mac” szintén publikálta két iPhone és az új óra képét, amelyek hivatalos hirdetési fotóknak tűnnek. A blog nem közölte, honnan vannak a képek.